Ishockey-VM 2013

Den 3 maj börjar hockey-VM som i år spelas i Stockholm och Helsingfors. Det blir en storsatsning från TV4-Gruppen som direktsänder samtliga 64 matcher. TV4:s team med Peter Jihde, Niklas Wikegård, Lasse Granqvist, Leif Boork och Suzanne Sjögren i spetsen hårdbevakar VM på plats i Globen.

Hockey-VM:s samtliga 64 matcher direktsänds i TV4-Gruppens sportkanaler samt på TV4 Play. Förutom de direktsända matcherna blir det studioinramningar, reportage, uppsnack, krönikor och analyser i TV4, TV4 Sport och TV4 Sport Xtra.

Efter Sverigematcherna sänds magasinsprogrammet VM med Wikegård i TV4 som summerar VM-dagen. Av de totalt 64 matcherna sänds 30 i TV4, 14 i TV4 Sport, 17 i TV4 Sport Xtra och tre i C More Hockey. De matcher som sänds i TV4 och TV4 Sport Xtra sänds i HD. Alla matcher kan dessutom ses på TV4 Play på samtliga plattformar; såsom datorn, mobilen och surfplattan.

Alla Sveriges matcher, kvarts- och semifinaler samt finalen sänds i TV4 och ramas in av studiosändningar på plats i Globen. Sveriges matcher samt semifinalerna, bronsmatch och finalen direkttextas på text-tv sidan 890.

Klipp från VM samlas på TV4:s VM-sajt tv4.se/hockey-VM. Där kommer det bland annat finnas highlights och Niklas Wikegårds videoblogg.

Stark trupp bevakar
TV4 mönstrar ett dream team för att bevaka VM: Peter Jihde, Niklas Wikegård, Lasse Granqvist, Leif Boork, Robert Perlskog, Suzanne Sjögren och Marika Eriksson är några av de profiler som tar hand om sändningarna.

Peter Jihde leder sändningarna från studion i Globen. Tillsammans med experten Niklas Wikegård blir det initierat för-, mellan- och eftersnack i studion kring samtliga TV4-matcher. Jihde och Wikegård kommer dessutom att bjuda på reportage, gäster och analyser. Till sin hjälp för den totala bevakningen har de Suzanne Sjögren och Marika Eriksson som kommer att ansvara för spelarintervjuerna vid rinkside.

Max Grinndal och Mattias Tjernström punktmarkerar lagen i såväl Sverige som Finland. Granqvist och Boork kommenterar Sveriges matcher samt semifinalerna, bronsmatchen och finalen. Åke Unger och Arto Blomsten finns på plats i Finland för att ta hand om gruppspelsmatcherna i Helsingfors. Och Robert Perlskog och Johan Edlund kommenterar på plats i Globen.

Kommentatorer och experter:
Peter Jihde, programledare
Lasse Granqvist, kommentator
Leif Boork, expert
Niklas Wikegård, expert
Johan Edlund, kommentator
Robert Perlskog, kommentator
Åke Unger, kommentator
Arto Blomsten, expert
Suzanne Sjögren, programledare/reporter
Marika Eriksson, reporter
Mattias Tjernström, reporter
Max Grinndal, reporter
Ida Björnstad, reporter

Program om och kring VM
Förutom de direktsända VM-matcherna sänder TV4 även en mängd program om och kring VM. Redan i slutet av april kommer VM-temperaturen att stiga när Patrick Ekwall i programmet Exklusivt Ekwall tar tittarna med på besök hos några av de svenska VM-stjärnorna. Det blir fyra olika program som kommer att sändas 29 april till 2 maj klockan 18.30 i TV4 Sport.

Som en uppladdning kvällen innan VM drar igång sänds inför-programmet Imorgon börjar VM. Peter Jihde och Niklas Wikegård sänder live från VM-studion i Globen och tar pulsen på VM-lagen. Torsdag 2 maj klockan 23.00 i TV4.

Magasinet VM med Wikegård sänds direkt efter Sveriges matcher. Niklas Wikegård summerar VM-dagen tillsammans med aktuella gäster på sitt alldeles eget sätt.

Så här sänds VM med Wikegård:
Fredag 3 maj klockan 22.55-23.30 i TV4 Sport
Lördag 4 maj klockan 22.55-23.30 i TV4 Sport
Måndag 6 maj klockan 23.00-23.30 i TV4
Onsdag 8 maj klockan 23.00-23.30 i TV4
Torsdag 9 maj klockan 23.00-23.30 i TV4
Lördag 11 maj klockan 19.55-20.30 i TV4 Sport
Tisdag 14 maj klockan 23.00-23.30 i TV4
Torsdag 16 maj klockan 23.15-23.45 i TV4
Söndag 19 maj klockan 23.30-24.00 i TV4